Klubberbjudande våren 2019, SWF #29 Paul John

 

Tillsammans med Symposion har vi fått erbjudande om en buteljering med indiska Paul John. Paul John har de senaste åren seglat upp som en ny pärla på den indiska whiskyscenen. Man kammade vid senaste Stockholm Beer & Whisky hem en guldmedalj som totalt bästa rökiga Whisky för sin Select Cask, och kammade hem guld och silver i World Wide Whisky-max 8 år-klassen med Select Cask orökig och Brilliance. I Aflodals Whisky VM slog Bold Peated till med en andraplats i rök-klassen.
Paul John drog igång i början av nittiotalet med mera traditionell indisk melassbaserad whisky. Tillverkning av singel malt drog igång 2007 och man släppte 2012 den första single-malten och har framförallt (liksom Kavalan) blivit kända för exceptionella singel-fatsbuteljeringar. För SWF som behöver en större volym görs nu en speciell vattning av ett fåtal bra fat, således en Small Batch baserad på deras Select Cask concept. Whiskyn är orökig och utvald av SWF:s buteljeringsgrupp utifrån sampel från Michael D´Souza, Master Distiller på Paul John. Se Filmen

Whisky: Paul John Single Malt
Ålder 5-6 år
Alkoholhalt: 55%, ej kylfiltrerad och ej några färgtillsatser
Storlek: 70 cl
Fat: Bourbon Barrels
Pris: ca 980 kronor
Antal: max 1600 flaskor. Kvotering utförs vid behov enligt bifogad information.
Etikett och kartong: Specialdesignad för SWF

Leverans är planerad till mars-april 2019. Anmälan förlängd till 28:e Februari 2019.

På förekommen anledning vill vi påpeka att anmält antal flaskor är ett åtagande som klubben gör. Anmälan görs klubbvis till buteljeringsgruppen, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. via bifogad excelmall.

Följande information skall framgå i beställningen
• Antal flaskor
• Klubbens ID och namn
• Klubbens kontaktperson för buteljeringen och dennes mobilnummer och mejladress.
• Systembutik där uthämtning önskas; såväl butiksnummer som adress.

Varje inkommen beställning bekräftas genom mail från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. men det kan ta några dagar mellan vittjandet av lådan så ha lite tålamod innan ni börjar felsöka. När alla beställningar sammanställts och eventuell kvotering gjorts skickar vi ut ett underlag för kontroll av framförallt Systembolag och leverans-SMS.
Smaknoter från Peter Morén :
Doft: Päron, hårda karameller. Finns lite maltsötma och vaniljfudge.
Smak: Trevlig sötma, mix av röda äpplen och viktoria-plommon. Fyller munnen bra. Hint av mandelmassa.
Eftersmak : Ganska torr men ger fortsatt saliv. Marsipan. Aprikoser (torkade) tillsammans med de röda äpplena. Mandelolja, Välbalanserad.

Är det något du undrar över, så kan du också nå mig, Mattias Johannesson, på telefon 0705 504135 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..